Skip to main contentA digitális fényképezőgép megértése

-a SIGMA fp útjának kiinduló pontja

A SIGMA megkérdőjelezi a digitális fényképezőgép valódi értékétés hogy hogyan bonthatjuk le a gyártók kameraközpontú hierarchiáról és kategóriákról alkotott elképzeléseit.

Miután átgondoltuk, hogy mi igazán fontos a felhasználónak, a dekonstrukció lett a válaszunk. Hiszünk abban, hogy a fényképezőgép több kell legyen, mint egy eszköz, ami kielégíti a fényképkészítés racionális igényeit. A fényképezőgép inspiráció hogy gazdagabbá tegyük az életet.
Ezért, „Hogyan lehet a SIGMA az, amelyik ezt lehetővé teszi?”

Erre a kérdésre válaszként a SIGMA elkötelezte magát, hogy kifejlesszen egy felhasználó központú digitális fényképezőgépet, ami tükrözi a „milyen is lehet egy fényképezőgép” elképzelést egy rugalmasabb, életszerűbb megközelítéssel.

Egy fényképezőgép, ami megőrzi afotózás lelkét

Ennek eredményként a SIGMA fp lett a fényképezőgép új formája, ami lehetővé teszi a kreativitás megjelenését.Mert a SIGMA hisz abban, hogy a lényeg megtartása a kulcsa annak, hogy az alkotás szabadsága visszakerülhessen a fotóshoz.
|

fp ígéretek

Zsebre vágható full-frame

Méretben kicsi, minőségben nagy. Tökéletes, hogy magával vigye bárhova

A fotózás lényegét megőrizve a SIGMA fp a világ legkisebb és legkönnyebb* teljes képkockás szenzorral szerelt tükör nélküli fényképezőgépe.
Bárhova magával viheti, így egy teljesen új viszony alakulhat ki Ön és a full frame fényképezőgépe között.

*A SIGMA mérései szerint, 2021. március

Skálázható

A klasszikus objektívektől a modern kiegészítőkig, és a professzionális videós felszerelésig
Soha nem volt könnyebb a saját stílus kialakítása

Tegye rá a legújabb objektíveket és kiegészítőket, vagy élvezze a régi objektíveit adapter közbeiktatásával. Kicsi és hétköznapi összeállításban ideális a mindennapi fotózásokhoz, de teljes értékű mozifilmes felszerelés is kialakítható vele.
Régi és új, nagy és kicsi.
Tegye egyedivé az fp-két úgy, ahogy az igényei diktálják.

Zökkenőmentes

Rögzítse a legjobb pillanatot!
Fotó vagy videó?
A döntés az Öné

Váltson a felvételi módok között egyetlen kapcsoló átbillentésével. A SIGMA fp zökkenőmentesen képes váltani a fotós és videós felhasználási terület között, reagálva arra, ahogy dolgozni szeretne, átlépve a stílus és a műfaj határokat is.

Csak a legjobb lehet a befutó. Válassza ki a sajátját a kettő közül!

Nagy felület a legfontosabb pillanatokhoz

  • 35 mm-es, teljes képkocka méretű, hátsó megvilágítású Bayer szenzor kb. 61 megapixeles hasznos felbontással
  • Hibrid autofókusz |
    Kontraszt érzékelés + fázis különbség érzékelés
  • Támogatja az USB tápellátást

Apró kamera nagy szabadsághoz

  • 35 mm-es teljes képkocka méretű, hátsó megvilágítású Bayer szenzor kb. 24,6 megapixeles hasznos felbontással
  • Kontraszt alapú autofókusz
  • Az eredeti „A világ legkisebb és legkönnyebb teljes képkocka méretű szenzorral szerelt tükör nélküli" fényképezőgépe

61 megapixel. A legmagasabb felbontás, amit a SIGMA eddig alkotott

Kihasználva a Foveon szenzor képfeldolgozási technológiájával szerzett tudásunkat
Az ultra-nagy felbontásnak hála, a SIGMA fp L-lel szabadjára engedheti a fantáziáját
Az gépben lévő aluláteresztő szűrő egy további hozzájárulás a kiemelkedő optikai teljesítményhez

A SIGMA fp L egy nagyjából 61 megapixeles hasznos felbontású, Bayer színszűrős szenzort alkalmaz, ami így nagyobb felbontást kínál, mint eddig bármelyik SIGMA fényképezőgép. A rendkívül részletgazdag képeken túl az fp L által készített képek nagy felbontásúak és színekben gazdagok, ami elsősorban a magas pixelszámnak és a SIGMA Foveon szenzoros fényképezőgépek fejlesztésével szerzett tapasztalatának köszönhető. Az X3 szenzor egyedi jellegéből adódóan biztosított a kivételes feloldóképesség és a tökéletes színátmenetek. Ezen felül, a színhibáktól mentes képminőség érdekében az fp L fényképezőgépe a Foveon szenzor örökségeként került aluláteresztő szűrő, hogy az a moiré hatást minimális szinten tarthassa. Az aluláteresztő szűrő használata kézenfekvő választás egy olyan, megapixelekben bővelkedő gép esetén, mint a SIGMA fp L.

Nagyobb felbontás. Nagyobb szabadság. Minden felvétel álmai felvétele

Kivágás zoom

A nagy felbontásnak köszönhetően a képek még erős kivágás mellett is megállják a helyüket. Az ultra-nagy felbontásnak tudható be az is, hogy a SIGMA az fp L fényképezőgépen fotó és videó módban is kínál képkivágásos zoom funkciót. A bőséges (kb. 61 megapixel) felbontásnak köszönhetően, az fp L akár a maximális 5×-ös nagyítás mellett is képes full HD minőség rögzítésére; mivel ezt nem digitális nagyítással, hanem egyszerű képkivágással éri el, a képminőség nem szenved csorbát. Az intuitív használatot az LCD-n a kétujjas nagyítás is segíti.

Sose maradjon le a pillanatról!

Hibrid automatikus élességállítás
Kontraszt érzékelés + fázis különbség érzékelés

A nagy precizitású kontraszt érzékelős AF mellett, a SIGMA fp L gyors fázisérzékelős AF rendszerrel is rendelkezik. Ez a hibrid AF lehetővé teszi, hogy a felhasználó fotó és videó módban is egyaránt élvezhesse a finom autofókusz pontosságát illetve a mozgó tárgyak gyors és kiváló követésének lehetőségét.

Korlátlan energiaellátás

Gondtalan áramellátás az USB-C kábelen akár órákon keresztül

A SIGMA fp L akár bekapcsolt állapotban is támogatja az USB töltést. Akkor is megszakítás nélkül dolgozhat, miközben tölti a fényképezőgépét egy külső akkumulátorról, amikor nincs a közelben hálózati áramellátás. Ha webkameraként szeretné használni, akkor csatlakoztassa az fp L-t a PC-hez egy USB kábel segítségével, hogy a fényképezőgép egy külön audió és videó eszköz legyen a számítógépen, ami közben energiával is ellátja a fényképezőgépet. Ez azt jelenti, hogy hosszú órákon keresztül használhatja anélkül, hogy aggódnia kellene az akkumulátor töltöttsége miatt.

Új kiegészítők
Egyedi funkciók
További varázslatért

Éljen át további kalandokat az új kiegészítőkkel és az fp illetve az fp L funkcióival.

Lássa, amit az fp lát!

Külső elektronikus kereső

Egy kimondottan a SIGMA fp sorozathoz tervezett külső elektronikus kereső. Ezzel a 3,68 megapixeles, 0,5 colos OLED panellel felszerelt nagy felbontású, nagy fényerejű keresővel mélyebbre merülhet a fotózás élményébe, mint bármikor korábban.

SIGMA EVF-11 ELEKTRONIKUS KERESŐ termékinformáció

Oszd meg a munkád!
Oszd meg a világod!

A beállítások mentése és visszatöltése egyszerűbb, mint valaha

Az fp L-en akár egyedi beállításokat is elmenthet. Az elmentett beállítások akár QR kód képadatként is megtarthatók, így sok különféle beállítás mintát is gyorsan vissza tud állítani. Ez megteremti a lehetőségét annak, hogy a felhasználók egy QR kód megosztásával közvetlenül vagy a közösségi médiában elküldjék egymásnak az egyedi beállításaikat.

*A QR a Denso Wave Inc. regisztrált védjegye.

Új színek
Új kalandok

Kobalt kék & Kéttónusú

A Kobalt kék a friss kék tónusaival tiszta, élénk hatást kelt, míg a Kéttónusú a kép színeit két szín árnyalataivá alakítja. Ez a két új színmód az fp sorozaton tovább szélesíti a fotó és filmkészítés szabadságát.

KOBALTKÉK

KÉTTÓNUSÚ

Az fp több, mint aminek eddig egy fényképezőgépet elképzelt

Legyenek Önnél mindig azok az elképesztő dolgok

A világ legkisebb és legkönnyebb full-frames tükör nélküli fényképezőgépe*

112,6 × 69,9 × 45,3 mm-es méretével és 370 g-os illetve 375 g-os tömegével az fp illetve az fp L gépekkel a SIGMA fp család adja a világ legkisebb és legkönnyebb full-frame-es tükör nélküli fényképezőgépeit. Elég kicsi ahhoz, hogy hétköznapi használatra is magával vigye, így a mindennapokban is élvezheti a teljes képkocka méretű szenzor képminőségét.

*A SIGMA mérései szerint, 2021. március

Bőséges választék minden alkalomra

L bajonettes objektívek

A SIGMA fp sorozat L bajonettet* használ, ami a nagy átmérőjéről, rövid bázistávolságáról és a kiemelkedő tartósságáról ismert. A SIGMA objektívek széles skáláján felül más gyártók, többek között az L bajonett szövetség többi tagjának, a Leica Camera AG-nek és a Panasonic Corporation-nek az objektívjei is használhatók. A SIGMA MC-21 bajonett konverter segítségével a SIGMA SA bajonettes és a SIGMA gyártmányú CANON EF bajonettes objektívek is használhatóvá válnak, hogy a lehető legtöbbet ki lehessen hozni a már meglévő objektívekből.

*Az L bajonett (L-Mount) védjegy a Leica Camera AG regisztrált védjegye.

Az fp L-lel kompatibilis termékekAz fp-vel kompatibilis termékek

Tegye minden eddiginél vonzóbbá a kommunikációját

A SIGMA fp átalakítása webkamerává egy USB kábel segítségével

Ha a SIGMA fp fényképezőgépet egy USB kábel segítségével PC-hez csatlakoztatja, akkor az egy webkameraként fog viselkedni. Elhozza a full-frame szenzorok lenyűgöző képminőségét az élő közvetítések és a videokonferenciák világába.

Videózzon úgy, mint a profik

12bit CinemaDNG rögzítés támogatása
A Blackmagic RAW és a ProRes RAW HDMI kimenet támogatása alapból
Professzionális videó interfész

A nyers videóformátumot a SIGMA fp sorozat 12 bites CinemaDNG formában támogatja külső adatrögzítő felé. A 4K UHD/24 kép/mp rögzítésű felvételek akár filmekben is felhasználható minőségűek. Támogatja a Blackmagic RAW és a HDMI-n keresztüli ProRes RAW rögzítést, így Ön választhatja ki a munkafolyamatának leginkább megfelelőt.

Az Ön kemény társa. Bárhova is megy

Por és fröccsenő víz ellen védő felépítés* / Nagy hűtőborda

Az elöl és hátul alumínium öntvény borítással ellátott váz kiváló robusztusságot és hőelvezetést biztosít, miközben a gép tömege is alacsony marad.
A SIGMA fp a váz 42 pontján kapott por és fröccsenő víz ellen védő szigetelést. A túlmelegedést megelőző nagyméretű magnézium hűtőbordával kombinálva a SIGMA fp sorozat megbízható választás a legkülönfélébb szituációkra és a hosszú órákon keresztül tartó munkára.

*Bár ez a felépítés lehetővé teszi, hogy szemerkélő esőben használja az objektívet, ez nem jelenti azt, hogy az vízálló.

Kreativitás a képkockán túl

Változatos oldalarányok

Fotó módban összesen hét oldalarány közül választhat. Választhat egy olyat, ami passzol az igényeihez vagy a hangulatához, vagy kipróbálhat egy olyat, amit általában nem választana, hogy új kompozíciós lehetőségeket találjon. A SIGMA fp sorozat változatos oldalarányai olyan új lehetőségeket hoz, ami megváltoztathatja azt, ahogy a világot látja.

7 különböző oldalarány

21:9
16:9
3:2
A[√2:1]
4:3
7:6
1:1

Találja meg a saját önkifejezési módját

Cinemagraph / Derítőfény / Színmód

A 15 speciális színmódon túl a SIGMA fp sorozat egy sor olyan funkciót kínál, mint pl. a cinemagraph, ami a fotózás és a videózás hibridjeként animált GIF-et készít, vagy a Derítőfény (Fill Light), ami a SIGMA speciális fényszabályozó funkciója. Ezek a kimondottan a SIGMA fp sorozathoz készített funkciók segítenek, hogy megtalálhassa a saját stílusát.

A suttogó kamera. Hogy élvezhesse a legfontosabb pillanatokat

Állandó elektronikus zár

A berázás, a hanghatás és a késleltetés, mind a mechanikus zárszerkezetre jellemző hátrányok. A SIGMA fp sorozat úgy lett kialakítva, hogy minimalizálja ezeket, hogy a rendszer a legkülönfélébb felvételi szituációkhoz is alkalmazkodni tudjon. Fotózás precizitást igénylő helyzetben, ahol a legkisebb berázást is el kell kerülni, fotózás hanghatásokra érzékeny szituációban, fotózás a környezet megzavarása nélkül, és fotózás olyan reakcióidővel, hogy ne maradjon le a tökéletes pillanatról. Az ilyen fotózások új lehetőséget nyitnak meg a videózásban. Ezen felül a mechanikus zár elhagyásával a SIGMA fp felépítése egyszerűbb lett, ami növeli a fényképezőgép megbízhatóságát.