Skip to main content

Gyakran ismételt kérdések

K

A Canon EF bajonetthez kifejlesztett SGV objektívek milyen optikai korrekció funkciókat támogatnak, illetve ezek az objektívek mely fényképezőgépekkel használhatók együtt?

V

A Canon EF bajonetthez kifejlesztett SGV objektívek a fényképezőgépben lévő „Objektívtorzítás korrekciója” rendszer „Peremsötétedés-korrekció”, „Kromatikus aberráció javítása” és „Torzításkorrekció” funkciókat támogatják.

A 2017 előtt kiadott* SGV objektívek esetén az objektív firmware-ét frissíteni kell 2.0-s vagy újabb változatra!
* A kiadás éve ellenőrizhető az objektív borításába mart kiadási szám (pl. A017, C015, stb.) segítségével.

A kiadási számban lévő három darab számjegy utal arra az évre, amikor az adott objektív megjelent. (Tekintve, hogy a megjelenés és a gyártás éve nem feltétlenül azonos, a kiadás szám valamint a gyártás évét jelző szám értéke eltérhet egymástól.)

Az „Objektívtorzítás korrekciója” funkció az alábbi fényképezőgépek használata esetén támogatott.

EOS R5*, EOS R6*, EOS R*, EOS RP*, EOS Ra*, EOS-1D X Mark III, EOS-1D X Mark II, EOS 5D Mark IV, EOS 5Ds, EOS 5Ds R, EOS 6D Mark II, EOS 90D, EOS 80D, EOS 9000D, EOS Kiss X10i, EOS Kiss X10, EOS Kiss X9i, EOS 8000D, EOS Kiss X9, EOS Kiss X8i

* A megjelölt fényképezőgépeknél a Canon Mount Adapter EF-EOS R Series átalakító használata is szükséges. Az „Objektívtorzítás korrekciója” funkció használata során a fényképezőgép menüjében a „Digitális objektívoptimalizáló” funkció értékén [OFF] állásba, a „Peremsötétedés-korrekció”, a „Kromatikus aberráció javítása” és a „Torzításkorrekció” funkciókat pedig [ON] állásba kell kapcsolni.

Létrehozva:
Frissítve: